Jomfrubakken

Den 8. april 2011 var en skæbnesvanger dag for Gitte og Jørgen. Jomfrubakken stod i flammer, og i løbet af nogle timer var deres forretning og livsbase jævnet med jorden.

Et kæmpe arbejde forestod med at få bygget stedet op igen. Det har krævet viljestyrke og drømme om fremtiden, at få Jomfrubakken reetableret.

Alt står nu genopbygget med kærlighed og respekt for stedets historie. En historie, der starter med en lille 8-årig pige, vores værtinde, der kommer på besøg på Jomfrubakken for første gang og som svor, at Jomfrubakken en dag skulle blive hendes.

Og drømmen gik i opfyldelse. Med støtte og hjælp fra hendes mand selvfølgelig. For som Gitte siger: Når man holder fokus og er målrettet, så kan
man opnå næsten alt.

Jomfrubakken er en gammel provstegård, der tidligere var tilknyttet et af de kun to danske klostre, der husede middelalderens Birgittinere. Historien fortæller, at unge kvinder, der kom i uføre, blev anbragt på provstegården, hvor munkene tog sig af pigerne og sørgede for at bortadoptere deres børn, så snart de var født. Heraf kommer navnet Jomfrubakken. Vi har lovet værtsparret, at vi ikke afslører alle hemmelighederne om stedet, for som de siger, så må gæsterne komme og opleve det hele på egen krop. Føle stemningen og lade sig betage af de overraskelser, som værtsparret gør sig sådan umage med at forberede. Vi har et godt image, siger Gitte, og det er et image, som vi ikke reklamerer med. Men det betyder, at vores gæster vender tilbage igen og igen. – Hvad vi er dybt  taknemmelige for.

Gæsterne har altid spillet en stor rolle i Gittes og Jørgens liv. Efter branden i 2011, fik de så mange tilkendegivelser og opbakning fra deres gæster, at det ,som de selv udtrykker det: Kan holde os kørende resten af livet. Et hav af blomster, breve og kort væltede ind i dagene efter branden. Gitte og Jørgen er begge vedkommende og nysgerrige mennesker, der har efterladt et dybt indtryk på de besøgende der kom på stedet. Det mærkede de nu.

De har igennem årene haft besøg af kendisser og travle karrieremennesker, der kom til Jomfrubakken for at blive ”sig selv” igen. For her var ro, smukke omgivelser, åbenhed, varme samt parathed til at hjælpe. Gitte og Jørgen stod – og står igen – klar med ideer og overraskelser, der vil gøre dit ophold til noget helt særligt.

Gitte har haft en lang succesfuld karriere i plejesektoren, og har efterfølgende uddannet sig til coach og trivselsagent. Så omsorg, god service og det at gøre sig umage, ligger i rygraden. Det er med smil i stemmen, hun siger: Vi kan jo slet ikke lade være. Det er så givende for os at møde alle disse spændende personligheder. Vi lærer noget nyt om mennesker og om os selv hver dag, og det er en stor gave.

Arbejdet med at genopbygge Jomfrubakken har stået på de sidste 2 år, og nu er Gitte og Jørgen endelig klar til at invitere alle deres dybt savnede gæster ind på Jomfrubakken igen. Det er med stor glæde, at vi på redaktionen kan henvise vores læsere til Jomfrubakken. Stedet genåbner 1. april 2013. Værtsparret har udvidet fra 19 til 30 sengepladser – i alt 10 værelser med eget bad – og har fået tilknyttet en ekstra bolig, der kan huse op til 10 gæster.

Der er kommet 1. sal på huset – dog ikke over den store festsal, der rummer plads til 70 personer – og som kan bruges til både fester og undervisning. I alt er der genopført 625 m2 fantastisk Bed and Breakfast. Og som Gitte siger: Vi tilbyder samme koncept som før branden – leje på dagsbasis eller hvad der nu er
brug for med den samme fleksibilitet, som vi tidligere tilbød. Det bedste ved det hele er, at vi har fået hyggen og varmen ind igen – selvom det hele dufter af nyt.

Antal værelser:
10 hyggelige værelser i forskellige størrelser, selvstændig hus med plads til op til 10 personer, køkken, spisestue og festsal med plads til 70 personer. Fantastiske omgivelser i nærheden af Mariager fjord og by, hvor du kan finde ro i sjælen. Der serveres god morgenmad for 50 kr. p.p.

Seværdigheder i nærheden:

  • Mariager Fjord og by
  • Lille Vildmose Centret
  • Mariager Salt Center
  • Aalborg Zoo
  • Utzon Museet, Aalborg
  • Vikingemuseet Lindholm Høje